luni, 20 august 2012

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov este un obiectiv De Vizitat in apropierea Brasovului. Cetatea Rasnov este unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea medievala a avut la inceput un statut privat, fiind ridicata de sasii din Rasnov.Ei au inaltat primele ziduri si, dupa toate probabilitatiile, si capela din Cetatea de jos.De la inceputul secolului XVI, majoritatea sasilor din Rasnov s-au mutat in Cetatea de sus, construindu-si peste 80 de case, o capela noua,o scoala, o fantana impresionanta. Ruinele acestor case reprezinta o marturie unica asupra unei aglomerari arhitectonice de tip semiurban. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara, marginita de un zid fortificat dotat cu un turn patrat, de unde se vede foarte frumos cetatea, si o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. 
banci pe drumul spre cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov se afla la aproximativ 15 km de Brasov, pe traseul Brasov-Cristian-Rasnov. Drumul pana la Cetate se poate face cu "Trenuletul de agrement" pentru cei care nu vor sa mearga pe jos. O calatorie dus intors costa 4 lei, pentru grupuri mai mari de 20 de persoane - 3 lei/ persoana, grupuri de elevi - 2 lei de persoana iar pentru copii sub 6 ani insotiti de parinti, veterani de razboi si persoanele cu dizabilitati drumul este gratuit. Cei care vor sa parcurga drumul pe jos si la un momentdat obosesc pot sa fie linistiti ca sunt destule banci pe care sa se odihneasca.

Atractii la Cetatea Rasnov

  • Vedere Panormaica a orasului Rasnov, a Muntilor Bucegi 2504 m si Piatra Craiului 2238
  • Tirul cu arcul
  • Galerie cu poze vechi
  • Fantana Cetatii - facilitate obligatorie pentru viata unei cetati si a unei comunitati umane adanca de 146 de metri are o legenda conform careia fantana a fost construita de 2 prizioneri turci in decurs de 17 ani cu conditia ca vor fi lasati sa plece daca termina fantana.

Program Cetatea Rasnov

Luni - Duminica: 09 - 19

Taxa de vizitare Cetatea Rasnov

Adulti - 10 lei
Elevi - 5 lei
Studenti - 5 lei
Copii - 5 lei
Copiii sub 3 ani - Gratuit

Poze cu Cetatea Rasnov


Binoclu pentru a admira panorama orasului Rasnov



Cos de gonoi original de pe drumul cetatii

Cos de gunoi in forma de tun din interiorul Cetatii Rasnov

Drum spre Cetatea Rasnov


Fantana din Cetatea Rasnov

Poze vechi din Cetate
Poze din Cetatea Rasnov
Galerie poze

Intrarea in Cetatea Rasnov

Cort pentru tir cu arcul 
Indicator spre tir cu arcul

Trenuletul de agrement plin ochi de oameni
Trenuletul de agrement

Rasnov

Parcarea plina de la Cetatea Rasnov

Paznicul Cetatii



Rasnov



Terasa de la poalele cetatii





Vedere printr-un geam al cetatii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...