luni, 16 iulie 2012

Tampa Brasov

Muntele Tampa este reprezentativ pentru orasul Brasov, majoritatea turistilor care ajung in oras doresc sa urce pe Tampa, iar daca nu reusesc cu siguranta observa releul de televiziune si BRASOV scris pe munte.
Tampa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov la nord si vest de cartierul Brasovul Vechi iar la est de Valea Racadaului. Inaltimea muntelui Tampa este de 960 de metri, la aproape 400 de metri deasupra orasului Brasov, marea majoritate a sa este declarata rezervatie naturala datorită speciilor de animale si plante rare care se gasesc pe acest munte. Rezervatia adaposteste un numar impresionant, de peste 450 de specii de plante superioare. Un mare numar dintre aceste specii sunt protejate la nivel national si european: mataciunea, stanjenelul, laleaua pestrita, crucea voinicului, cucunita, zambila salbatica, deditelul, nemisorul si multe altele. In rezervatie traiesc un numar mare de specii de fauna, multe dintre ele fiind protejate la nivel national si european: reptile - vipera, gusterul; pasari - iernuca, bufnita, minunita, ghionoaia sura, ciocanitoarea cu 3 degete, sfranciocul rosiatic; mamifere - ursul,lupul, porcul mistret, capriorul etc.



Modalitati de acces Tampa Brasov

Pe Tampa se poate ajunge pe mai multe cai: 
  • 25 de serpentine, taiate in 1837 de catre Ocolul silvic - aproximativ1 ora si 30 de minute 
  • Treptele lui Gabony - aproximativ 1 ora si 45 de minute
  • Drulul Cavalerilor, vechi din vremea cetatii Brasovia
  • Prin curmatura - aproximativ 1 ora si 45 de minute
  • Drumul pentru masina de la La iepure
Pentru cei neobisnuiti cu drumetiile lungi, cei  care vor sa ajunga mai repede in varf sau poate vor pur si simplu sa bea o cafea la Restaurantul Panoramic pot lua telecabina, care face legatura intre Cabana-Restaurant Casa Padurarului de la poale si Restaurantul Panoramic, aflat pe coama muntelui, in mai putin de trei minute. 

indicator drumul serpentinelor tampa
indicator drumul cavalerilor tampa



















Privelistea superba de pe Tampa

Pentru a va bucura de o priveliste superba a orasului Brasov trebuie sa mergeti pe Terasa Tampa (Terasa Belvedere) situata sub varful Muntelui Tampa la 960 de metri altitudine, unde majoritatea turistilor se opresc, admira peisajul si il imortalizeaza cu multe multe poze.


terasa belvedere tampaindicator belvedere tampa









Poze cu Brasovul de pe Muntele Tampa Brasov


restaurant panoramic tampatampa brasov

vedere brasov de pe tampa
priveliste brasov de pe tampa

priveliste oras brasov de pe tampa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...