duminică, 15 iulie 2012

Manastirea Sinca Veche

loc sfant sinca
Aflata la 47 de kilometri de Brasov, spre drumul de Sibiu, pe ruta Brasov - Ghimbav - Codlea - Vladeni - Persani - Sinca, Manastirea Sinca Veche sau "Manastirea Sapata in Piatra" este un loc sfant, linistitor, care merita vazut.
In localitatea Sinca Veche se poate ajunge usor cu masina, localitatea fiind amplasata la cativa kilometri de localitatea Persani, pe DN 68, intre localitatile Brasov si Fagaras. Biserica rupestra se afla la circa doi kilometri de localitatea Sinca Veche, drumul spre manastirea fiind semnalizat corespunzator iar in caz ca va rataciti toti localnicii cunoscand drumul si putand sa va ofere indrumarile necesare.
Mai sus de complexul locasului rupestru s-a infiintat si o manastire in cinstea Sfantului Nectarie Taumaturgul. In privinta vechiului lacas, acesta este clasificat drept un monument de categorie A, in limbaj birocratic, ceea ce inseamna ca e de interes national, asa cum e trecut pe lista monumentelor istorice din tara asta.

manastirea sinca vecheclopot sinca veche

clopot sinca


Izvorul Manastirii Sinca Veche

Orice asezare laica sau religioasa se face in preajma unei surse de apa. Aici la Sinca Veche, Dumnezeu a facut sa izvorasca apa din stancă si tot El a lasat pestera la indemana stramosilor nostri daci si a urmasilor lor, dintre care unii au fost cslugări slujitori in locul acesta.

izvor sinca
izvor buna vestire

Ca la orice monument, manastire, locas de cult sau orice loc de vizitat si la Manastirea Sinca sunt 2 magazine cu suveniruri (in special obiecte bisericesti, dar nu numai) dar acestea arata foarte bine,mai mult decat atat, ele sunt aflate sub pamant.

magazin bisericesc

magazin bisericesc sub pamantmagazin bisericesc sinca
obiecte bisericesti sincaobiecte bisericesti manastire


 Poze Manastirea Sinca

manastirea sinca


intrarea manastirea sinca
sculptura manastirea sinca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...