sâmbătă, 9 iunie 2012

Lacul din Noua



Lacul din Noua si-a recapatat frumusetea

Una din principalele atractii din ultimul timp a brasoveniilor este Lacul din Noua,  reamenajat la inceputul anului 2012. 
Parcul din jurul lacului Noua a fost amenajat printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă de 1,85 milioane lei obţinută de municipalitate din Fondul de Mediu şi cofinanţată cu 10% din bugetul local.

Trotuarul

Trotuarul din jurul lacului a fost asfaltat iar acum mamiciile cu carucioare si pasionatii de role sau biciclete se pot plimba in voie. Iar  cei care vor sa se bucure de aerul curat doar plimbandu-se sau alergand au la dispozitie mai multe alei pietruie.

Insula

Insula a fost  transformata intr-un loc de odihna cu umbra. Legatura cu malul lacului este facută printr-un pod de lemn, vechiul pod pe structura metalica a fost imbracat in lemn si a mai fost construit un pod mai mic pe insula. Deasemenea au fost montate banci noi si s-au plantat arajamente florale.

Curatenie 

Vechiile cosuri de plastic, care uneori erau chiar aruncate in lac de "oamenii civilizati", au fost inlocuite cu cosuri noi, imbracate in lemn.  Se  incadreaza perfect in peisaj si sunt numeroase. Au fost aduse chiar si toalete ecologice.





Loc de gratar amenajat 

La Lacul din Noua s-a amenajat un loc de gratar, cu peste 20 de mese si banci din lemn destinate celor care vor sa faca gratar intr-un loc amenajat, care din pacate e destul de aglomerat in weekend si este lipsit de umbra, dar in rest este un loc bun de gratar.




Lumina in jurul lacului

De jur imprejurul lacului si pe deal au fost montati stalpi de iluminat care vor functiona exclusiv cu energie verde pe baza panourilor fotovoltaice. Stalpii nu lumineaza puternic dar suficient cat sa faca plimbarile placute chiar si seara.

Restaurantul Pescarus


Pentru cei care nu sunt amatori de gratar sau care nu au venit pregatiti pentru gratar Restaurantul Pescarus ii asteapta cu preturi decente, spre exemplu pretul unui meniu este de 9.9 lei iar un pretul unui mic  este de 1.5 lei. In unele zile la restaurant se asculta si muzica populara/lautareasca live.

Cu barca pe lac


Pe lacul din Noua de putin timp se pot face plimbari cu barca si cu hidrobicicleta. Deocamdata nu sunt decat 2 hidrobiciclete: o rata si o lebada, insa e posibil sa se aduca mai multe in curand.

Tarife:
- barci mici si mari: 10 ron pentru 30 de minute
- hidrobiciclete: 15 ron pentru 30 de minute 


Atat pentru cei din Brasov cat si pentru turistii care vor sa se bucure de natura si de un loc frumos amenajat, Lacul din Noua merita vizitat!

Galerie foto Lac Noua


Cu Lebada pe Lacul din Noua


Insula 






Trotuarul proaspat asfaltat face plimbarea mai frumoasa








Restaurantul Pescarus







Lumina din jurul lacului functioneaza cu energie verde


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...