vineri, 4 ianuarie 2013

Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013

Trebuie sa participi la un eveniment care nu se stie cand si daca va mai avea loc in Brasov sau chiar mai mult in Romania! Intre 17 si 22 februarie 2013 va avea loc Festivalul European Olimpic pentru Tineret  care va fi organizat la Brasov. Ceremonia de Deschidere a FOTE Brasov 2013 va avea loc in ziua de 17 februarie 2013, pe Patinoarul Olimpic din Brasov. Festivalul Olimpic pentru Tineret - FOTE - este o competitie multisport destinata sportivilor juniori cu varsta intre 14 si 18 ani din  49 de tari europene.
FOTE se organizeaza in fiecare an impar, iar fiecare an de organizare contine o editie de iarna si una de vara. Prima editie de vara a avut loc in 1991si prima editie de iarna in 1993. Editia de iarna 2013 a fost incredintata spre organizare Romaniei, iar Orasul Gazda este Brasov. Este cea a 11 a editie de iarna iar Brasovul trebuie sa se mandreasca ca are onoarea sa organizeze un asa eveniment.
Torta Olimpica FOTE Brasov 2013 va sosi in Romania in ziua de 3 februarie 2013 si va fi adusa de Primarul orasului Brasov George Scripcaru, Presedintele CO-FOTE Brasov 2013, si Domnul Octavian Morariu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, respectiv sefii celor 2 structuri partenere in organizarea FOTE Brasov 2013. Acesta va fi un moment istoric fiindca este pentru prima data cand Flacara Olimpica se aprinde pentru Romania si ajunge pe teritoriul tarii noastre de aceea ar trebui sa asistam in numar cat mai mare la acest eveniment.

Competitiile sportive care vor avea loc sunt:

  • Hockey pe Gheata - Brasov la Patinoarul Olimpic
  • Ski Alpin - Poiana Brasov
  • Patinaj Viteza pe Pista Scurta (Short-Track- Poiana Brasov
  • Patinaj Artistic - Poiana Brasov
  • Snowboard - Predeal
  • Ski Fond - Predeal 
  •  Sarituri cu Ski-urile - Rasnov 
  • Biathlon - Fundata-Cheile Gradistei 
 Bazele sportive de rezerva se afla in orasele Azuga , Busteni  si Sinaia.

Ceremonia de Inchidere va avea loc in data de 22 februarie 2013 in Poiana Brasov. Este un eveniment pe care ar trebui sa il urmarim pentru ca nu se stie cand ne mai intalnim cu asa ceva in Brasov.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...